Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Summerschool heelkunde 2020

14 september, 2020 - 19 september, 2020

Aftermovie Summerschool Heelkunde

Wat houdt dit in?

Vanaf september 2020 organiseert Chimes Gent de jaarlijkse Summerschool Heelkunde, in samenwerking met ITCIT Gent. Deze summerschool biedt aan geïnteresseerde studenten het ideale kader voor een eerste kennismaking met de chirurgie. Als inleiding zal het beroep ‘chirurg’ worden toegelicht door ervaren specialisten en zal er ook meer uitleg gegeven worden rond de chirurgische vervolgopleiding. De deelnemers zullen kunnen bijleren aan de hand van theoretische casuïstiek, voorzien van voldoende beeldmateriaal en ruimte voor interactie, en talrijke hands-on praktische trainingssessies. Hierbij zullen verschillende chirurgische ingrepen en methodes worden toegelicht en zo zal de student aan het eind van de week een stuk wijzer zijn in het chirurgische landschap. De onderwerpen die aangeraakt worden, zullen steeds gegeven worden door deskundigen ter zake, bereid om hun jarenlange ervaring uit de praktijk te delen.

Wat kan je verwachten?

De deelnemers worden onderverdeeld naar gelang hun aangegeven interesses in drie clusters: (1) orthopedie, interventionele cardiologie en oftalmologie, (2) vasculaire chirurgie, hartchirurgie en plastische chirurgie, en (3) urologie, gynaecologie en NKO. Elk van deze groepen krijgt een aantal algemene workshops aangeboden (die voor elke groep gelijk zijn), alsook enkele meer gespecialiseerde workshops binnen de gekozen vakgebieden.

De praktische sessies geven de kans om voeling te krijgen met de instrumenten en technieken. Simulatiemodellen en oefenmodules zullen zo goed mogelijk de ware situaties nabootsen, waardoor de student al een voorproefje krijgt op hoe het is om echt aan de operatietafel te staan. De summerschool doelt vooral op een verruiming van de perceptie van het vakgebied chirurgie en niet enkel op een uitbreiding van theoretische kennis.

Gegevens

Begin:
14 september, 2020
Einde:
19 september, 2020
Evenement Categorie:

Organisator

Chimes Gent
E-mail:
info-gent@chimes.be