Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

CHIMES Hasselt – Longtransplantaties: Workshop en lezing

8 januari, 2020 - 9 januari, 2020

In België kregen maar liefst 1041 patiënten een orgaantransplantatie in 2018. Gemiddeld betreft 110 van deze operaties een longtransplantatie. Maar hoe gaat zo’n longtransplantatie nu eigenlijk in zijn werk? Wat zijn de verschillende stappen in de procedure en welke structuren zijn hier van belang?

Op deze vragen biedt CHIMES jullie een antwoord tijdens het evenement over longtransplantaties dat zal plaatsvinden op woensdag 8 januari 2020. Eerst is er de mogelijkheid om de anatomie op te frissen over de longen, het (long)mediastinum en andere belangrijke structuren in de regio door een herhalingsmoment in de snijzaal. Uitleg bij de preparaten en klinische toepassingen zullen voorzien zijn. De workshop zal gekoppeld zijn aan de kennis die nodig is om de longtransplantatie beter te begrijpen. Hierna komt thoraxchirurg en topdokter Prof. Dr. Van Raemdonck meer uitleg geven over de uitvoering longtransplantaties, dit gekoppeld aan wat er in de snijzaal gezien werd.

——————————————

PRAKTISCH

Wanneer? 8/01/2020

Wat?
1) Herhalingsmoment snijzaal over longen en omgevende structuren. Dit is toegankelijk voor studenten 2de en 3de bachelor geneeskunde aan de UHasselt. Het snijzaalmoment zal in verschillende groepen gebeuren en de eerste groep zal starten om 14u30. Na inschrijving zal je een bevestigingsmail krijgen met het exact uur waarop je verwacht wordt.

2) Lezing longtransplantaties Prof. Dr. Van Raemdonck
– Toegankelijk voor iedereen
– Tijdstip: 19u
– Lokaal: H5

Prijs voor ‘lezing’ of voor ‘lezing + snijzaal’:
– Gratis voor leden
– Niet-leden: 3 euro
Gelieve dit bedrag te storten op BE25 7360 6420 6182 met vermelding ‘Longtransplantaties + Naam Voornaam’ (niet vergeten om het betalingsbewijs mee te nemen tegen dan).

Gegevens

Begin:
8 januari, 2020
Einde:
9 januari, 2020
Evenement Categorie:
Evenement Tags: