Hopelijk zijn jullie examens wat vlot verlopen en kunnen jullie gaan genieten van een welverdiende vakantie. Binnen CHIMES (Chirurgie voor Medische Studenten) hebben we in ons eerste jaar bijna 70 nieuwe leden mogen verwelkomen en was de opkomst op onze activiteiten steeds zeer positief. Met enige trots kunnen we daarom zeggen dat we een enorm succes hebben geboekt, hetgeen we dit komende academiejaar graag door willen zetten door CHIMES uit te breiden naar de overige Vlaamse universiteiten. Om dit te bewerkstelligen, hebben we echter nog meer enthousiaste teamleden nodig die willen helpen om dit in goede banen te leiden. Ga jij volgend jaar naar het 3e of 4e jaar Geneeskunde (KULAK/UHasselt 2e of 3e jaar) en is jouw interesse gewekt? Lees dan verder om te zien wat onze vereniging precies inhoudt en hoe je kan solliciteren voor een bestuursfunctie binnen CHIMES.

Ben jij geïnteresseerd in chirurgie? Vind jij dat de heelkunde binnen ons curriculum niet de volledige aandacht krijgt die het verdiend of vind je het belangrijk dat er een duidelijker beeld van het specialisme ontstaat onder de studenten? Dan zijn we naar jou op zoek om ons team te versterken!

De vzw CHIMES (Chirurgie voor Medische Studenten) werd opgericht wegens de overtuiging dat er in de opleiding geneeskunde relatief weinig chirurgische theorie en vaardigheden worden aangeleerd. Een vereniging die hierin meer diepgang en verbreding wilt bieden aan de geïnteresseerde medische student, werd door veel studenten en professoren dan ook enorm gestimuleerd. CHIMES hoopt daarnaast een platform te kunnen bieden aan medische studenten die overwegen om een chirurgische vervolgopleiding te kiezen en hen een beter beeld van dit specialisme aan te reiken. Op die manier zullen studenten reeds eerder in hun medische carrière achterhalen of de keuze voor chirurgie past bij zijn/haar interesses en kwaliteiten.

CHIMES probeert deze doelen te behalen door het organiseren van onder meer lezingen, symposia, workshops, masterclasses en congressen binnen het thema van de chirurgie. Deze activiteiten zullen verdeeld over het jaar plaatsvinden over de verschillende Vlaamse universiteiten. Daarnaast worden er door het overkoepelende bestuur ook enkele grotere evenementen georganiseerd, waarbij de krachten van deze universiteiten worden gebundeld en we onze leden daardoor de beste kennis en kwaliteit kunnen bieden.

Als jij je kan vinden in de doelen van de vereniging en graag een steentje bijdraagt binnen de organisatie van CHIMES, stuur ons dan voor 30 juli je aanvraag met CV en een beknopt motivatiestukje (max. 1 pagina) naar sollicitaties@chimes.be. Voor verdere vragen kun je eens kijken op onze website www.chimes.be of een mailtje sturen naar info@chimes.be. Vergeet ook zeker niet om onze Facebookpagina (https://www.facebook.com/chimesvzw/) te liken om op de hoogte te blijven van al het laatste nieuws, foto’s en ontwikkelingen.

Sollicitatieformulier CHIMES

Categorieën: Organisatie